Вести

ГЛИШИЋ: НАРОД ЦЕНИ ШТО ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ ДАН И НОЋ РАДИ ДА САЧУВА МИР

Председник Извршног одбора Српске напредне странке (СНС) Дарко Глишић изјавио је да је протест дела опозиције против прихватања француско-немачког плана за Косово дело "неодговорних људи који желе глас више а Косово их не занима".

"Они ни нацртану овцу не би могли да сачувају, а камоли Косово. Они су "дупло голо", демагогија и лупетање. Народ цени што (председник Србије Александар) Вучић дан и ноћ ради да сачува мир", рекао је Глишић за ТВ Пинк, поводом синоћњег скупа Нове Демократске странке Србије, Покрета обнове краљевине Србије, Заветника и Двери.

На питање о изјави министра привреде Радета Басте да се уведу санкције Русији, Глишић је рекао да је "Влада колективно тело а не да поједини министри истрчавају и лупетају глупости", што је "врхунски неодговорно".

"Ај' бави се мало својим послом за промену, узми нешто ради. Пробај да се бавиш оним што је твој посао, до сад се ниси тиме бавио уопште, други морају да раде твој посао", поручио је Глишић Басти.

Поводом спекулација у јавности да је Баста то рекао по нечијем налогу, Глишић је оценио да то спада у "теорије завере залудних људи - кад виде да јаче сија месечина такви кажу да нас фиксира неки сателит".

Сигуран сам да ће Вучић бранити Србију

Глишић је изјавио да је јуче био у контакту са Вучићем и да је он у складу са својим државничким обавезама се припремао за тај састанак.

"Јуче је био цео дан у обиласку Сремског округа, као једини председник који иде међу народ не први пут, већ не знам који пут и као премијер и као председник Републике. Имао је доста обавеза јуче и ноћас се додатно припремао за оно што га данас чека у Охриду", навео је Глишић.

Глишић је нагласио да је апсолутно сигуран да ће Вучић бранити Србију као што је и до сада радио и да ће на један мудар начин да заштити све грађане.

Без разговора ми немамо шансу да остваримо своје интересе, додао је Глишић.

"Они који су за прекид разговора, за одбијање дијалога, они не мисле ништа добро нашој држави. Ако то гледате са неког спортског аспекта, екипа која не изађе на терен губи све, губи утакмицу и бодове које је освојила, биће избачена из такмичења. Због тога ми морамо да смо присутни на терену. Ми морамо да водимо борбу, ми морамо да водимо мудар дијалог, на одговоран начин да се постављамо и да штитимо наш највећи национални интерес а то су мир, стабилност и економски напредак", рекао је Глишић.

Без мира, без стабилности, нема никаквог економског напредка, нема фабрика, нема путева, нема нових радних места, већих плата, нема живота, нагласио је Глишић.

"Ја сам апсолутно сигуран да као и у претходним дијалозима које је водио, председник ће наћи начин да као и до сада извуче оно што је најбоље за Србију", рекао је Глишић.

Извор: ТВ Пинк