Вести

ВУЧИЋ: ОРГАНИЗОВАЛИ СУ ЧИТАВЕ ФАБРИКЕ ЛАЖИ ПРОТИВ СРБИЈЕ

Председник Републике Србије Александар Вучић реаговао је поводом писања регионалних медија о резолуцији о Сребреници да су организоване читаве фабрике лажи против Србије и да би усвајање резолуције значило отварање Пандорине кутије.

"Иако сам јуче недвосмислено на конференцији за новинаре говорио о потреби очувања мира, о томе како ћемо све да учинимо да мир буде сачуван. Говорио сам да би усвајање резолуције у УН, значило отварање Пандорине кутије и недвосмислено рекао да то значи велики број нових резолуција пред Генералну Скупштину УН. Данас сте могли да видите у регионалним медијима, од Мајке Сребренице, до свих осталих који кажу да је Пандорина кутија у ствари рат против наших комисија, даље наоружавање, иако је било потпуно јасно да то везе једно са другим нема", рекао је председник Вучић.

Истакао је председник Вучић да се многи осећају, како је навео због тога што се Србија наоружава.

"Сви су забринути и осећају се угроженим због српског наоружавања, погрешили су. Нисмо ми добили рафале, већ Хрватска, НАТО је тај који убрзава своје програме наоружавања и ми немамо ништа против тога. Ми се нормалним, уобичајним током наоружавамо, онолико колико је потребно да би једна мала суверена, независна земља могла да опстане", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић је истакао да није важно да ли се против Србије води персонална или не "хајка".

"Они показује нервозу и мисле да ће са лакоћом да остваре своје циљеве да сруше Србију на колена. Да само Србија понижена, поражена, може да буде добра Србија. За нас Србија нема алтернативу, само победничка, значи економски успешна, напредна, суверена и слободна Србија је она за коју дишемо, за коју живимо и коју волимо више од свега. Без обзира на те фабрике лажи победиће Србија", рекао је председник Вучић.

Извор: Танјуг