Најоштрије осуђујемо гнусни чин на маскенбалу у Хрватској

Спаљивањем лутки са ликом председника Републике Србије, Александра Вучића и председника Руске Федерације, Владимира Путина, на недавном маскенбалу у Каштелима, хрватски екстремисти послали су још једном јасну поруку нашем народу, као и нашој браћи Русима и свима у свету, о томе шта мисле и какве су им намере.
Овај гнусни и скандалозни чин, у којем су на увредљив начин приказани ликови лидера две државе и затим спаљени, очигледан је доказ њихове мржње, нетрпељивости и жеље да изазову сукобе и поделе.
Ови поступци нису само увредљиви за председнике Вучића и Путина, већ представљају и грубу повреду достојанства и интегритета државних институција и народа Србије и Русије.
Они такође показују да се још увек суочавамо са појединцима или групама који настоје да подстакну дискриминацију према другим народима.
Такво понашање представља озбиљну претњу демократским вредностима и доприноси стварању тензија у региону.
Зато, овим путем позивамо све релевантне институције у Хрватској да предузму хитне мере како би идентификовале и привеле правди одговорне за овај увредљиви догађај.
Такође, апелујемо на међународну заједницу да осуди овакве акте мржње и да подржи напоре Србије за очување мира и стабилности.
Осуђујући сваки облик екстремизма и нетрпељивости, наставићемо да подржавамо рад председника Александра Вучића, који се залаже за изградњу мирног и просперитетног друштва, у којем ће различити народи живети у хармонији и међусобном поштовању.