Вести

БРНАБИЋ: БОРИМО СЕ ДА СРБИЈА ПОБЕЂУЈЕ

Повереница Градског одбора Београд Српске напредне странке и члан Председништва Српске напредне странке Ана Брнабић најавила је да је обезбеђено 28 милиона динара за сређивање највећег парка у Железнику.

"Било је много петиција да се среди овај парк и ми смо обезбедили 28 милиона динара за пројектно-техничку документацију, справе и да се комплетно уреди парк. То би требало да почне у фебруару 2022. године с првим лепим временом”, изјавила је Брнабић.

Брнабић је обишла активисте и чланове Српске напредне странке (СНС) који су уређивали парк у Железнику, пружила им подршку и помогла у чишћењу лишћа и сређивању парка.

"Мото Српске напредне странке је оно што можеш данас не остављај за сутра тако да ми већ сређујемо парк да буде што лепши за становника овог насеља, а онда ћемо, када средимо пројектно-техничку документацију и с новим справама и стазама кренути следеће године. Али за сада, оно што можемо ми сами да урадимо нашим рукама то смо урадили данас", рекла је Брнабић.

Брнабић је искористила прилику да поразговара са људима које је затекла у парку и истакла да су јој одлични утисци из разговора са људима који су изашли да прошетају по лепом времену. Рекла је да су причали о њиховим пензионерским данима, какве су пензије и да ли виде нека побољшања.

"Сви су пресрећни како напредује Србија и Београд. Пренели су поздраве председнику Александру Вучићу, тако да сам јако задовољна. То је глас народа који је мени важно да чујем и увек их питам шта је то што још можемо да урадимо, на чему да инсистирамо. И причамо о оним плановима које имамо", рекла је Брнабић.

Како је рекла, Српска напредна странка се не бори за функције, за места председника општина, градоначелника, председника Владе или Републике.

"Боримо се да наставимо да радимо оно што смо кренули да радимо за нашу земљу, боримо се да наставимо да наша земља побеђује. Боримо се да имамо што више музеја, да школе буду што опремљеније, за нове путеве и железницу, да возови иду 200 км на сат, за нове болнице. Боримо се да завршимо све оно што смо започели, све оно што смо радили протеклих седам година", поручила је Брнабић.

Брнабић је додала да јој је због тога важно да подржи чланове јер су они сваки дан на терену и причају са нашим грађанима. "То је оно што је Српска напредна странка, конкретни планови и резултати за будућност", поручила је Брнабић.

Куртијева изјава може да дестабилизује регион

Брнабић je оценила да изјава Аљбина Куртија да би у будућности гласао за спајање Косова и Албаније може озбиљно да дестабилизује цео регион.

"Та изјава је само још један камен у подривању темеља регионалне стабилности и регионалне безбедности. Та изјава може да изазове велике потресе у целом региону. Јасна је политика Аљбина Куртија коју он, чини ми се, не крије. Оно што много више брине је недостатак реакције међународне заједнице”, рекла је Брнабић.

Брнабић је рекла да би волела да је чула нешто од Виоле Фон Крамон у вези с нечим што и јесте њен посао, као европског известиоца за Косово.

“Жена се више бави централном Србијом и критикује све теме овде, од права радника, пласира лажи и полуинформације о вијетнамскимн радницима који раде у Републици Србији код страног инвеститора у Србији, који при томе, поштује све законе Републике Србије. Она се бави Србијом и свим темама од владавине права до права радника до наше инвестиционе климе, рударства и рударења литијума у Србији, уместо да се бави тиме шта се дешава на територији Аутономне покрајине Косово и Метохија. Не изјашњава о ономе о чему треба да се изјашњава као известилац за ткз. Косово, а то је изјава Аљбина Куртија”, рекла је Брнабић.

Брнабић је подсетила да смо у овој години били сведоци 117 различитих напада на Србе и српску имовину на КиМ, што је за 30 одсто више у односу на прошлу годину.

“Ни о једном од тих напада Виола Фон Крамон се није изјаснила. Тако да бих волела да чујем и Европску унију, и Виолу Фон Крамон шта имају да кажу о овоме. Свако ћутање је знак одобравања”, рекла је Брнабић.

О могућности за такав сценарио, Брнабић је рекла да сумња у то, али да је потребно да сви међународни чиниоци кажу да је то немогуће.

“Зависи од тога како ће се међународна заједница поставити према томе, али то би онда значило много шире последице за читав овај регион, али и за друге регионе у Европи и свету. Ја се надам да се они нису изјаснили само зато што је викенд па можда не раде, мада видимо да Виола Фон Крамон и викендом воли да критикује Србију. Ја се ипак надам да ће се они огласити”, Брнабић.

Извор: Танјуг