Вести

БРНАБИЋ: ЦИЉ ОПОЗИЦИЈЕ ЈЕ ДА ВУЧИЋ НЕ УЧЕСТВУЈЕ У КАМПАЊИ

Потпредседница СНС и повереница СНС за Београд Ана Брнабић изјавила је на скупу странке у Вождовачком спортском центру "Шумице" да је у предстојећој кампањи циљ опозиције да се име председника Републике Србије Александра Вучића не нађе на листи СНС, пошто онда, како је рекла, не могу да победе.

''Њима је циљ да у овој кампањи избаце Александра Вучића из трке, да не сме да позајми своје име и свој лик листи којој жели, јер су потписали капитулацију док год листа носи његово име, они не могу да победе. Е, то неће моћи. Једноставно - неће моћи'', рекла је Брнабић.

Додала је да је једини начин за опозицију да дође на власт је да ''странци дођу, лупе шаком о сто и доведу их на власт''.

''Због тога се надам да ће, ако буде желео, и ова листа носити Вучићево име, а њихова листа нека се зове како је једино фер - "Насиљем против Србије, Шидер, Шенах и Михаел Рот" '', рекла је Брнабић, и додала да је политика нешто о чему у Србији одлучује народ, и да ће тако бити све док су СНС и Вучић ту.

Према њеним речима, у СНС и од Вучића је научила да политика није само математика.

''Ми зато нисмо као они, какви су били 2008. године, када су брутално покрали изборну вољу народа, када су успели да напабирче некакву већину. Никада за нас политика неће бити само математика, већ глас народа'', рекла је Брнабић.

Брнабић је навела да су припадници опозиције након избора у децембру 2023. године показали своје ''право лице''.

''To су људи који су након избора тражили од странаца да укину суверенитет Републике Србије, да се суспендују њени закони и институције, то су људи који су тражили да се Србији уведу санкције, укину фондови, повуку инвестиције, да људи остану без посла, као кад су они владали. То су људи који су тражили експлицитно на својим медијима да дођу неки странци, лупе овде шаком о сто и њих доведу на власт'', рекла је Брнабић, додајући да су припадници опозиције, према њеним речима, хтели да линчују припаднике РИК-а, упадну у њихове просторије и покушају да заузму Стари двор у Београду.

Брнабић је рекла да је СНС на изборима у Београду у децембру 2023. победила ''упркос најпрљавијој кампањи и најгорим нападима на СНС''.

''Најгаднији и најодвратнији напади су били на председника Вучића и његову породицу'', оценила је Брнабић и додала да је 20.000 људи више тада гласало за СНС него за опозицију.

Рекла је да су активисти СНС у предизборној кампањи за изборе у децембру 2023. радили вредно и да нису били само у оквиру ''круга двојке''.

''Београд није само то, и никада неће бити, без обзира на то шта они желе и мисле'', рекла је Брнабић.

Додала је да сада СНС иде на нове изборе у Београду, и то да још једном победи.

''Радили смо напорно у протеклој кампањи, чини ми се да никада нисмо радили вредније и дисциплинованије, нити да смо били више на терену, у свакој општини, месној заједници, сваком месту у Београду. Нисмо ми, као они, прелазили осам до десет километара дневно у кампањи, него много више'', рекла је Брнабић.

Извор: Танјуг