Вести

БРНАБИЋ: КОМПАНИЈЕ КАО "WARGAMING" ДОПРИНОСЕ РАЗВОЈУ САВРЕМЕНЕ СРБИЈЕ

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић, изјавила је да 800 запослених у компанији "Wargaming" у Србији представља "озбиљну фабрику" и нагласила да такве компаније доприносе остварењу великих снова у Србији - да наша земља и економија буду базиране на савременим технологијама, иновацијама, креативности и стваралаштву.

"На свему ономе што може Србију брзо да одведе у будућност и надокнади све пропуштене шансе из деведесетих година прошлог века и прве декаде 21. века. Без компанија каква је ваша, ми то не бисмо могли да урадимо. Као влада можемо да створимо неке услове, али стварни живот - реалне компаније и привреда морају то да испрате и покажу веру у Србију. Хвала вам на томе што сте је ви показали", поручила је Брнабић на отварању канцеларије компаније Воргејминг (Wargaming) у Београду.

Брнабић је рекла да је у Србији 2012. године укупан годишњи извоз у ИКТ сектору био 375 милиона евра, а да се данас та цифра оствари за само један месец.

"Извоз у ИКТ сектору 2023. године је био 3,4 милијарде евра, данас запошљава око 105.000 људи. Наше амбиције су значајно веће од тога, до краја 2027. године желимо да овај сектор запосли преко 140.000 људи и да наш годишњи извоз буде 10 милијарди евра, тако да ћемо учинити све што је неопходно и потребно да ви и компаније као ваша, буду срећне у Србији и перципирају нашу земљу као свој дом", рекла је Брнабић.

Брнабић је замолила представнике компаније да наставе да саветују Србију, како да буде најуспешнија, најпожељнија и најконкурентнија дестинација за компаније као што је Воргејминг.

"Да нас саветујете шта то заједно можемо да урадимо у сектору образовања, да би за младе људе у Србији отворили врата да они покрену своје каријере у компанијама као што је ваша. А онда и да вама отворимо додатно врата према свим оним младим људима у Србији који заиста јесу и талентовани и креативни и имају шта да понуде", поручила је Брнабић.

Брнабић је представнике компаније замолила да наставе да доводе странце у Србију и изразила наду да ће се сви из компаније који су дошли у Србију, њих више од 600 људи, осећати овде као код своје куће.

"Зато што ово јесте ваша кућа и ми желимо да останете овде, да живете овде, да стварате породице и доводите своје породице овде, своје пријатеље. И да коначно још једном, као председница Владе Србије, изразим своју захвалност за све оно што радите у Србији и за вашу веру у Србију", закључила је Брнабић.

Извор: Танјуг