Вести

БРНАБИЋ: ОПРЕДЕЉЕНОСТ СРБИЈЕ ДА СА БЕЛГИЈОМ ИНТЕНЗИВИРА ЕКОНОМСКЕ ОДНОСЕ

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић и амбасадорка Краљевине Белгије у Србији Кети Бигенхаут констатовале су током данашњег разговора да су билатерални односи двеју земаља добри, као и да су сусрети званичника позитивно утицали на континуитет политичког дијалога.

Брнабић је исказала захвалност на досадашњој доброј сарадњи, и пренела опредељеност Србије да са Белгијом додатно интензивира и оснажује билатералне и економске односе, као и очекивања за још већим инвестиционим присуством белгијских компанија и даљим улагањима у различите секторе.

На састанку је било речи и о подршци Белгије процесу евроинтеграција наше земље, посебно у контексту председавања Краљевине Белгије Савету Европске уније, као и о другим геополитичким темама.

Бигенхаут је, сагласивши се са премијерком, поручила да Белгија остаје посвећена подршци и помоћи Србији на њеном путу ка Европској унији и спровођењу реформи, нагласивши да ће се добра сарадња двеју држава наставити и убудуће, с обзиром на то да је до сада давала одличне резултате.

Извор: Танјуг