Вести

МАЛИ: ЂИЛАС ГОВОРИО ДА ЋЕ МЕТРО И БЕОГРАД НА ВОДИ ПРОМЕНИТИ БЕОГРАД

Министар финансија Синиша Мали реаговао је на критике лидера ССП Драгана Ђиласа о изградњи метроа и пројекта "Београд на води" наводећи да је Ђилас 2013. године, када је био градоначелник, говорио да ће та два пројекта променити слику Београда, док данас каже да су то приватни пројекти.

"Док је био градоначелник ти пројекти су били најбољи на свету, а данас су нечији приватни пројекти. Лепо је видети Ђиласа како држи своје ''пословне састанке'' у кафићима на променади, ресторанима у Галерији, јер тако и сам признаје да је то тренутно једно од најлепших шеталишта у овом делу Европе", рекао је Мали.

Када је реч о критикама на рачун метроа, за који је Ђилас рекао да није изграђен ни један метар осам година, Мали је упитао Ђиласа зашто га он, када је био градоначелник, није изградио.

"Зашто нисте ништа конкретно урадили по том питању, већ само лажно оптужујете и нападате људе који праве конкретне кораке који ће Београђанима коначно омогућити метро?", упитао је Мали.

Навео је да је Ђилас 2008. године говорио да је "за прву линију метроа реално потребно четири године" и додао да то обећање није одржао.

Извор: Танјуг