Вести

ВУЧЕВИЋ: ХОЋЕМО ЧИСТУ ПОБЕДУ У БЕОГРАДУ

Председник Српске напредне странке, потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић изјавио је да је одлука да избори у Београду буду одржани 2. јуна - најбоља одлука.

Председник Вучевић рекао је, гостујући на Хепи телевизији, да та одлука избија све аргументе за било какву конфронтацију у друштву и да је донета искусно политички.

Председник Вучевић рекао је и да остале локалне самоуправе у Србији, њих око 87 не могу да имају изборе 2. јуна.

"Прво Београђани, имају шансу а онда и грађани осталих градова да гласају, да бирају, да изаберу и нека добро размишљају и бирају кога ће изабрати за период од наредне четири године", рекао је председник Вучевић.

Председник Вучевић додао је да сматра да није добро да главни град државе који има највећи потенцијал за развој и где су како наглашава највећи пројекти који су директно укључени око организације "EXPO 2027" има привремен орган власти.

Председник Вучевић нагласио је да Српска напредна странка на изборе 2. јуна излази спремно, са јасним циљевима и са програмом и да ће се борити најјаче и најбоље што може, као и да ће ићи у кампању и од човека до човека и од врата до врата.

"Имамо кандидата Александра Шапића за градоначелника Београда, именом и презименом јасно. Ништа не кријемо, покушаћемо да направимо што шири политички фронт, линију оних странака који желе да очувају Београд и да га воде у правцу "EXPO 2027"", рекао је председник Вучевић.

Председник Вучевић нагласио је да нема више времена за чекање и ако је могуће покушаће се да се направи консензус, договор и са Социјалистичком партијом Србије, Јединственом Србијом и са традиционалним предизборним колегама и партнерима Српске напредне странке и са свим људима који желе да се укључе да чувају Београд и да он буде на сигурном курсу и у сигурним рукама.

Према речима председника Вучевића, ови избори нису само питање комуналне проблематике и комуналне инфраструктуре, већ су одбрана Србије и Косова и Метохије.

"Молим и моје страначке колеге, немојте да дајете ни један милиметар повода онима са тајкунских медија, тајкунске опозиције да нешто кажу, да неко мења личне карте или не знам шта. Нити нам то треба, нити то радимо. Немојте да дајемо погонско гориво онима који желе да униште Србију. И то је јуче порука председника Републике Србије Александра Вучића, ево сад и ја испред Српске напредне странке, врло кажем јасно", истакао је председник Вучевић.