Вести

ВУЧЕВИЋ ОБИШАО ПОРОДИЦУ ПАЛОГ БОРЦА ПОТПУКОВНИКА ГОРАНА ОСТОЈИЋА

Потпредседник Владе Републике Србије и министар одбране Милош Вучевић обишао је, у Бачком Добром Пољу, породицу некадашњег начелника штаба 63. падобранске бригаде потпуковника Горана Остојића, који је херојски дао живот бранећи своју земљу 1998. године на Кошарама.

Том приликом, министар Вучевић је обишао и радове на реновирању куће у којој је рођен потпуковик Остојић, а у којој ће бити и део посвећен палом борцу.

У разговору са удовицом потпуковника Остојића Марином и сином Богданом, министар Вучевић захвалио је што чувају успомену на Горана већ 26 година и нагласио да је наша дужност да чувамо вечно сећање и памћење и одајемо почаст палим борцима, управо због потпуковника Горана Остојића и свих страдалих хероја, јер њихова дела не смеју да се забораве.

Тим поводом, министар Вучевић уручио је Марини Остојић Златну плакету Министарства одбране, сину Богдану парадни бодеж, а потом је засадио дрво трешње у дворишту куће.

Марина Остојић захвалила је министру Вучевићу на данашњем сусрету и изразила уверење да ће Министарство одбране и Република Србија увек бити ту за породицу Остојић и породице свих палих бораца.

Данашњем обиласку присуствовали су припадници 63. падобранске бригаде и том приликом капетан прве класе Александар Спасић уручио је сину палог борца Богдану, као поклон јединице, заставу с називом јединице и знаком 63. падобранске бригаде, падобранску беретку и комплет десантног падобрана.

Обиласку су присуствовали председник Општине Врбас Предраг Ројевић, шеф Кабинета министра одбране бригадни генерал Горан Момчиловић и чланови Удружења ветерана 63. падобранске бригаде.

Потпуковник Горан Остојић рођен је 20. јануара 1962. у Бачком Добром Пољу. Погинуо је 28. јула 1998. у рејону Јуничких планина командујући јединицама 63. падобранске бригаде у спречавању илегалног наоружавања терористичких снага и њихово убацивање из Албаније на Косово и Метохију.

Извор: Танјуг