Вести

ВУЧИЋ: ЗАХВАЛАН НА ПРИЛИЦИ ДА САРАЂУЈЕМ СА АНГЕЛОМ МЕРКЕЛ

Председник Републике Србије Александар Вучић захвалио се Ангели Меркел, у здравици на вечери приређеној у част немачке канцеларке, на свему што је учинила за Србију током дугог и успешног периода у којем је водила владу у Немачкој.

Вучић је, као што је претходно и најавио, здравицу одржао на немачком језику.

"Данима слушам како канцеларка Меркел иде у политичку пензију, али уверен сам да се такви државници и такви умови не пензионишу", рекао је Вучић.

Вучић је изразио уверење да ће Меркел својом мудрошћу и искуством још дуго времена доприносити општем добру.

"Велики лидери се памте по својим делима, који су резултат јасне визије и воље. Тако ће да се памти и ваше лидерство", рекао је Вучић.

Додао је да је искрено захвалан Ангели Меркел.

"Желим да вам се искрено захвалим на свему све што сте током вашег дугог и успешног мандата учинили за Србију. Пре свега, желим да се захвалим за прилику да током година сарађујем са Вама, јер су савети неког ко тако дуго и успешно води најснажнију европску земљу, више него драгоцени", навео је Вучић.

Вучић је на београдском аеродрому канцеларку Меркел дочекао уз срдачну добродошлицу, обративши јој се на немачком језику.

Како је у више наврата и поменуо, Вучић је раније обећао Ангели Меркел да ће научити немачки језик, али у томе није успео, па на заједничкој прес конференцији, ипак, није желео да један део говори на немачком, већ је рекао да ће то учинити током здравице на радној вечери.

Извор: Танјуг